November 17, 2017

BCG

The Boston Consulting Group (BCG) is wereldwijd leidend op het gebied van Strategy Consulting. BCG geeft hoogwaardig kwalitatief advies gericht op blijvend concurrentievoordeel voor haar klanten. Dit advies is baanbrekend en bedrijfsspecifiek. De projecten, die altijd in teamverband met de klant worden uitgevoerd, variëren van fusies en overnames tot herstructureringen, van groeistrategieën tot innovatie. BCG adviseert vanuit verschillende Practice Areas als Consumer Goods, Healthcare, Financial Services, Industrial Goods, Energy en High Technology. Aan de basis van de adviezen ligt altijd fact based kwantitatief analysewerk. Klanten zijn multinationals en de top van het bedrijfsleven. BCG is de meest succesvol groeiende strategie consultant van Nederland. Consultants zijn zowel teamplayer als onafhankelijk denker, zowel creatief als gestructureerd, zowel rationeel als emotioneel intelligent. BCG biedt uitstekende internationale trainingsprogramma’s en uitgebreide persoonlijke carrièrebegeleiding: voor ambitieuze kandidaten de ideale werkomgeving om het maximale uit zichzelf te halen.

Het maximale uit jezelf halen
De kwaliteit van onze mensen bepaalt de kwaliteit van ons werk. Daarom zorgt BCG voor een optimaal klimaat voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Meer verantwoordelijkheid gaat bij ons altijd gepaard met toenemende kennis en vaardigheden. Als je aan een nieuw project begint vergt dat altijd meer vaardigheden en kennis van je dan het vorige.

‘Learning on the job’ levert de belangrijkste leermomenten op. BCG zorgt ervoor dat de projecten en teams waarin je werkt samen een optimale leercurve vormen. Daartoe werk je in verschillende soorten projecten, in uiteenlopende industrieën, in uiteenlopende landen en met diverse collega’s en deskundigen.

Verder kent BCG een uitgebreid trainingsprogramma voor alle niveaus. Er is een standaard trainingsprogramma die bij de betreffende positie hoort. Daarnaast is er ruimte voor individuele trainingen.

Om je persoonlijke ontwikkeling goed te monitoren evalueer je na afloop van iedere case met de projectleider jouw bijdrage aan het project. De feedback in de evaluaties is opbouwend en gericht op verdere persoonlijke ontwikkeling.

Oriëntatie mogelijkheden
BCG biedt het hele jaar door de mogelijkheid om stage te lopen. Je werkt dan als Visiting Associate (VA) ongeveer drie maanden mee aan een case. Als VA ben je onderdeel van het projectteam en verantwoordelijk voor een eigen module. Dat kan een marktanalyse voor een merk zijn, een structuurvergelijking van ondernemingen in de auto-industrie of een winstberekening voor een bedrijf in de industrial goods. Een stage is dus een goede manier om het werk bij BCG in de praktijk te leren kennen. Je wordt intensief door ons begeleid, tijdens en na afloop van de stage krijg je uitgebreide feedback. Je stage-ervaringen kun je goed gebruiken bij de afronding van je studie.

Wanneer je bent afgestudeerd kan je solliciteren voor onze startersfunctie Associate. Associates vormen een essentieel onderdeel van ieder projectteam. BCG zorgt dat associates verschillende type projecten doen in uiteenlopende industrieën. Zo ontwikkel je snel een breed inzicht in essentiële ondernemingsvraagstukken.

Gedurende het hele jaar kan je solliciteren en iedereen eerste dag van de maand starten met jouw nieuwe baan!

BCG biedt het hele jaar door de mogelijkheid kennis te maken met ons bedrijf. We zijn aanwezig op vele evenementen on campus en maken graag met jullie kennis door middel van onze eigen BCG is in Town events.

Verschillende business courses
Gedurende het jaar organiseren we meerdere business courses, hou daarom onze website goed in de gaten voor de verschillende aanmelddeadlines.

BCG BOOST is een business course bestaande uit drie individuele events verspreid over een jaar. Tijdens deze dagen zal je meer leren over de trainingsmogelijkheden bij BCG, de diversiteit van het werk binnen BCG en ga je aan de slag gaan met een case voor een echte klant van BCG.

Van 6 – 11 mei 2018 organiseren we onze vijfdaagse World Food Programme Business Course in Rome. Daar denk je na over strategische oplossingen voor het wereld honger probleem.

Onze tweeënhalf daagse BCG Masterclass in Amsterdam is een bijzondere kans om jouw visie in de praktijk te brengen, de eerstvolgende editie zal plaatsvinden van 14 – 16 juni 2018.

BCG BOOST is een business course bestaande uit drie individuele events verspreid over een jaar. Tijdens deze business course zal je meer leren over de trainingsmogelijkheden bij BCG, de diversiteit van het werk binnen BCG en ga je aan de slag gaan met een case voor een echte klant van BCG.

In november 2018 kan je deelnemen aan onze vijfdaagse Bright Berlin Business Course naar Berlijn. Daar ga je werken aan een case over wind energie.

Wie zoeken we?
Wij zijn op zoek naar mensen met vaardigheden als analytisch vermogen en gestructureerd en logisch denken. Wij zoeken daarnaast mensen die het vermogen tot inspireren en leiderschap hebben. Met veel energie, humor, een eigen persoonlijkheid en met wie het leuk werken is. Spreekt onze organisatie, werkwijze en cultuur jou aan? Kijk voor meer informatie of om te solliciteren op onze website.

Contact BCG Amsterdam
Claire Rosenmöller – Graduate Recruiter
+31 (0)20 548 4000
ams.recruiting@bcg.com
www.bcg.com