November 17, 2017

Bain & Company

Bain & Company
Bain & Company is een top strategy consultancy firm met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Wij helpen CEO’s en topmanagers bij het nemen van besluiten over complexe strategische vraagstukken. Concrete oplossingen met directe impact op de waarde van het bedrijf: onze cliënten vragen niet om advies maar willen resultaten bereiken. We zijn informeel, direct en eerlijk tegen elkaar en onze cliënten. We staan open voor iedereen en zijn niet hiërarchisch ingesteld. We geven je ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Intensieve coaching en de beste trainingsprogramma’s binnen onze industrie helpen je om je doelen te bereiken. Kenmerkend voor de cultuur is de pragmatische aanpak en ondernemerschap. Bain consultants zijn energiek en zetten graag een paar extra stappen om iets voor elkaar te krijgen, zowel op het werk als daarbuiten. Al vroeg in je carrière krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, wat betekent dat je vanaf dag 1 direct betrokken bent bij de cliënt.

Opleiding & ontwikkeling
Bain biedt je een individueel, op maat gemaakt carrière pad. Als Associate Consultant krijg je direct bij je start een intensieve 1-weekse training met je startersgroep waarin je alle basics leert die je nodig hebt voor je eerste case. Na deze training ga je in een projectteam aan de slag en leer je door de dagelijkse samenwerking met en feedback van collega’s. Na ~2 maanden krijg je een 10-daagse global training. Hierin leer je met de andere startende consultants van Bain wereldwijd de technieken van Bain kennen. Gedurende je verdere Bain-carrière is er veel ruimte voor persoonlijke wensen – bijvoorbeeld in het wel of niet doen van een MBA of andere (internationale) mogelijkheden.

Wie zoeken we?
Werken voor Bain vereist sterke analytische en interpersoonlijke vaardigheden. Bain consultants worden getraind om strategiespecialisten te zijn, maar blijven pure generalisten wat betreft industrie. Specifieke business ervaring is niet noodzakelijk wanneer je begint met werken – studenten van alle WO studie-achtergronden kunnen solliciteren voor een startersfunctie.

Oriëntatiemogelijkheden

  • Campus events & business courses

Gedurende het hele jaar organiseert Bain & Company Amsterdam veel campus events – zowel op universiteiten als op kantoor. Daarnaast organiseren we enkele keren per jaar een meerdaagse business course. Op onze website kun je hier meer informatie over vinden.  

  • Stagemogelijkheden

Naast campus events en business courses kan je ook een beter beeld van strategie consulting/Bain krijgen door stage te lopen. Een stage bij Bain duurt 10 weken. Gedurende de stage draai je mee als volwaardig consultant met een Bain team; je zult tijdens je stage het takenpakket krijgen van onze startersfunctie (Associate Consultant). Wij adviseren om op één van onze startmomenten te beginnen (Januari, Maart, Mei, Juni, September en November), maar zijn hierin flexibel.

Startmomenten

Je kunt gedurende het hele jaar solliciteren voor Associate Consultant, onze startersfunctie. Er zijn zes startmomenten: Januari, Maart, Mei, Juni, September en November. Wij adviseren om ongeveer vijf tot zes maanden voordat je wilt starten, aan het sollicitatieproces te beginnen.

Bedrijfsinformatie

Bain & Company Nederland
Hoofdkantoor: Amsterdam
Website: https://www.bain.com/

Bain & Company Internationaal
Opgericht: 1973
Medewerkers: 15.000

 

Bain & Company zal op 1 februari een middagcase geven, met aansluitend een borrel.